PARMsupport

Blog – Wat als je niet zichtbaar bent

Geplaatst op: 25 april, 2012
Aantal keer bekeken: 2.082

“Tijdens mijn jeugd maakte ik mezelf erg onzichtbaar in ons grote gezin. Daardoor werd ik ook vergeten als er iets in de familie gebeurde. Iedereen was dan op de hoogte, behalve ik. Ik werd over het hoofd gezien en was vergeten met de belronde.”

Verbinding

Dit zegt Janneke van Heugten tijdens de workshop Free Publicity. Ze is intiatiefnemer van Vrouwenindemedia.nl waarbij zij zich inzet om de zichtbaarheid van vrouwen in de media te vergroten. Ik word enorm geraakt door haar openheid. Een mooie en krachtige vrouw die haar verhaal vertelt. Zelf houd ik erg van die openheid, omdat dit tot verbinding met elkaar leidt. En dat is precies waar ik voor sta. Die verbinding is nodig om écht naar elkaar te kunnen luisteren, elkaar te begrijpen en samen te werken. En samen aan iets werken geeft zoveel voldoening, plezier en leidt vaak tot een beter eindresultaat.

Niet zichtbaar

Ik herken elementen uit Janneke’s verhaal. Ondanks mijn lengte en dat ik daardoor als kind altijd opviel (en dit vreselijk vond), heb ik me toch vaak onzichtbaar gevoeld. Waardoor ik vaak ook mijn best deed om ‘aanwezig’ te zijn in een groep. Als je niet zichtbaar bent, vergeten mensen je. Dat blijkt wel weer uit het verhaal dat ik hoor. Zakelijk gezien is dat net zo. Als je niet zichtbaar bent weten potentiële klanten niet van je bestaan af, is het onbekend wat je doet, wie je bent en wat je voor ze kunt betekenen. Dat is mijn waarom. Dat is de reden dat ik samen met organisaties en ondernemers aan hun zichtbaarheid werk. Ik wil hun onderscheidend vermogen naar buiten brengen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Janneke had nog een mooie aanvulling ‘als je niet zichtbaar bent, is jouw oplossing onbekend.’ En dat is zo. Daarbij denk ik dat je vaak ook samen tot die oplossing komt. Je bent ieder kundig in je eigen vakgebied, je inspireert elkaar en je vult elkaar aan.

Laat je kwaliteiten zien

Ik volg deze workshop met vrouwelijke ondernemers om onze eigen zichtbaarheid, of die van onze klanten, in de media te vergroten. De omvang van de groep is klein waardoor we onze verhalen en kennis kunnen delen. Heel inspirerend. De workshop is voor mij een waardevolle aanvulling op de dingen die ik al wist. Toch weer veel nieuwe kennis opgedaan en leuke vrouwen ontmoet. En natuurlijk was de worteltjestaart heerlijk ‘;-). Ik denk aan Janneke’s woorden “Focus is zó belangrijk! Wees zichtbaar en geloofwaardig. Laat je kwaliteiten zien!”

© PARMsupport – Marjon Parmentier

Blog n.a.v. Workshop Free Publicity

Laat een reactie achter:

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen