PARMsupport

Voorjaarsschoonmaak voor je bedrijf

Geplaatst op: 8 maart, 2013
Aantal keer bekeken:

De lente komt eraan!

Wanneer de zon weer meer gaat schijnen en alles langzaam tot bloei komt, gaan mensen meestal opruimen en schoonmaken. Als een nieuwe frisse start voor een nieuw seizoen. Ditzelfde kun je voor je bedrijf doen! Grijp deze verfrissende lente energie aan om eens goed te bekijken wat er binnen het bedrijf nog opgefrist kan worden.

Dit geldt ook voor mij! Nadat we waren thuisgekomen van een prachtige lange rondreis door Nieuw-Zeeland en Australie, zijn wij meteen aan de slag gegaan. Alles klusjes die er nog lagen hebben we aangepakt en twee kamers opnieuw gestyled. Ook had ik meteen een nieuwe opdracht en ging met plezier weer aan het werk! Toen viel het me op dat er weer aanpassingen nodig zijn. Een soort Voorjaarsschoonmaak voor PARMsupport.Op de achtergrond ben ik nu bezig met nieuwe dingen, mijn website, mijn eigen profilering en zichtbaarheid.

Zin om mee te doen? In 3 stappen een frisse start!

Profilering

Zorg continu dat je uitstraalt wat je doet en wie je bent. Houd dit up-to-date. Zijn er het afgelopen jaar veranderingen geweest die je eigenlijk nog niet communiceert? Breng dit eerst voor jezelf in kaart en schrijf op wat er aangepast moet worden.

Nog niet online actief? Dan is dit wellicht een moment om na te denken wat dit voor de zichtbaarheid van jouw bedrijf kan betekenen.

Ervan uitgaande dat je al actief bent op social media, check of jouw Twitter en Facebook profiel nog up-to-date zijn en pas deze indien nodig aan. Vaak zijn er workshops, opleidingen of projecten bijgekomen en heb je geen tijd gehad om die aan je Linkedin profiel toe te voegen. Dan is dit een mooi moment om dat te gaan doen. Denk ook aan je overige profielen op diverse online platforms en websites. Vergeet de foto’s niet!

Communicatie

Communicatie is de verbinding tussen jouw bedrijf en de buitenwereld. Door middel van tekst en beeld laat je zien wie je bent en wat je doet. Zijn de teksten op je website nog recent of zijn er aanpassingen nodig? Misschien is er een aanvulling op de pagina ‘over mij/ons’ nodig? Verstuur je nieuwsbrieven en is de lay-out en stijl nog passend of gedateerd. Wanneer heb je je laatste blog geschreven?

Zichtbaarheid

Ga voor jezelf nog eens na hoe zichtbaar jouw bedrijf (online en offline) is. Google jezelf. Hoe zichtbaar ben jij als ondernemer en laat je ook wat van jezelf zien? Waarom je doe wat je doet, vertel je verhaal! Dit leidt tot verbinding met anderen. Vind je het moeilijk om dit in tekst om te zetten, ik help je er graag bij!

Van dingen opruimen en updaten, krijg je energie!

Wil je met me delen wat jij deze Voorjaarsschoonmaak gaat doen?

Marjon

© 2012 PARMsupport Marjon Parmentier

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen