PARMsupport

Tips voor jouw website

Geplaatst op: 28 maart, 2013
Aantal keer bekeken:

Vorig jaar was ik bij een inspiratieavond voor ondernemers en hoorde ik na afloop de organisator tegen een van de ondernemers zeggen “joh, maar jij hebt voor jouw bedrijf geen website nodig hoor. Je kunt het gemakkelijk met Facebook af.” De persoon die dit aanhoorde twijfelde of ze een investering voor een website zou doen of niet. Vooral ook omdat ze een beetje tegen de techniek op zag en ze al op Facebook stond. Ze kreeg het advies met Facebook verder te gaan in plaats van een website.

Ik was (en ben) het daar niet mee eens!

Ik begreep het ‘advies’ wel. Ze heeft een creatief beroep en kan via Facebook aan de hand van mooie foto’s haar werk laten zien. Dus om haar werk zichtbaar te maken had ze die website niet persé nodig. Klopt. Je kunt op Facebook ook informatie over je bedrijf kwijt. Missie, visie, wat je doet en wie je bent. Prima tool dus! Maar…

Jouw eigenheid

Op Facebook niet jouw unieke sfeer, jouw identiteit kwijt. Buiten een profiel- en achtergrondfoto, blijft het toch een standaard opmaak van Facebook en kunt je niet die eigenheid uitstralen zoals je dat met een website kunt. Via een website kun je jouw profilering helemaal neerzetten. Door middel van kleur, afbeeldingen, tekst op diverse pagina’s met verwijzingen naar de pagina’s onderling, creër je jouw eigenheid. En die uitstraling is toch ook wat je wilt laten zien aan jouw klanten! Naast de profilering, jouw eigenheid, zijn er nog meer redenen om voor een website te kiezen.

Vindbaar

Kies voor een website met jouw bedrijfsnaam als url, bijvoorbeeld www.mijnbedrijf.nl (kies dus niet voor een blog-website waarbij je niet de url kunt veranderen!). Naast dat dit mooi is voor je profilering is dit ook beter voor je vindbaarheid via google. Zorg daarbij dat je hele website makkelijk te begrijpen url’s bevat. Dus geen www.mijnbedrijf.nl/folder/1983972/xsr/10392u.htm Je vergroot de vindbaarheid en dus ook jouw zichtbaarheid via een goed opgebouwde menustructuur en goede teksten met de juiste woorden. Via google adwords kun je ‘zoekwoorden’ achterhalen, welke woorden zoekt men via google. Met een website heb je veel meer mogelijkheden om SEO (zoekmachineoptimalisatie) in te zetten.

Call to Action

Op een website heb je de mogelijkheid om een Call to Action (CTA) in te bouwen. Door middel van tekst, de juiste woorden en visuals stimuleer je de lezer om tot actie over te gaan. Zodat ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief of jouw e-book downloaden. Als je gegevens hebt van je lezers, kun je met ze communiceren.

Communiceer met je publiek

Op deze manier creër je ook een contactlijst met geïnteresseerden en potentiële klanten. Als je op jouw FB company page een ‘like’ hebt van een persoon, kun je met deze persoon geen contact aangaan tenzij je eerst via je persoonlijke Facebook vrienden wordt. En misschien heb je daar niet altijd meteen behoefte aan. Via een mailing kun je geïnteresseerden op de hoogte houden van jouw activiteiten en een dialoog aangaan.

Bloggen

Nog een goede manier om contact te leggen met je publiek is bloggen. Uiteraard kun je ook de gehele blogtekst op je FB plaatsen. Echter is het voor de lezer prettiger een blog via een website te lezen. En op jouw website kun je alle blogs bijelkaar zetten, zodat al jouw blogs op 1 plek te vinden zijn www.mijnbedrijf.nl/blog. Als je verschillende type blogs (op jouw vakgebied afwisselend met inspiratie blogs) voor verschillende doelgroepen hebt, kun je deze ook groeperen. Je hebt dus meer mogelijkheden met een website. Daarbij houdt Google van nieuwe tekst op een site. Als er geen veranderingen plaatsvinden, ‘vergeet’ google de website en stopt deze met het checken van je site. Dus is een blog op je website ook een uitstekende manier voor je zichtbaarheid bij google.

Dit zijn een paar redenen om toch voor een website te kiezen, ook als je net als ondernemer bent gestart. Zet facebook in als verlengstuk van je website en 1+1=3. Een website geeft meer identiteit en interactie! Waar ga jij voor?

Wil je advies of heb je vragen over je (nog te bouwen) website?

Mail me! marjon@parmsupport.com

© PARMsupport – Marjon Parmentier

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen