PARMsupport

Interview met Sandra de Wit – Dans, lach en relax!

Geplaatst op: 3 mei, 2013
Aantal keer bekeken:

[sws_picture_frame21 src=”http://parmsupport.com/v2/wp-content/uploads/2013/05/Schermafbeelding-2013-05-03-om-12.19.53.png” title=”Interview door Marjon Parmentier van PARMsupport” alt=”Interview door Marjon Parmentier van PARMsupport” align=”sws_frame_left” lightbox=”” album=”album” video=””] [/sws_picture_frame21]Als algemeen directeur van La Ligna leidt Sandra de Wit een druk bestaan waar ze enorm van geniet. Sportiviteit en positiviteit drijven Sandra in haar werk en in haar leven. Ze inspireert graag de mensen om haar heen. “Het gaat er niet zozeer om wat en hoe je het doet, maar vooral waarom je het doet.” 

Toen ze begin 2010 gevraagd werd La Ligna, een retailorganisatie met een kleurrijk eigen kleding label, een webshop en 42 winkels door heel Nederland op de kaart te zetten, was dit voor haar een uitdaging die ze graag aanging. “Ik vond het aanvankelijk doodeng, maar als je je gevoel en passie volgt, dan is het niet zo’n berg. Mijn visie is dat je met kleding iets toe kunt voegen aan wie je bent en waarmee je jezelf een stukje mooier kunt maken.” Met een enorme drive inspireert ze haar medewerkers en laat mensen graag de andere kant van iets zien.

Het gaat er niet zozeer om wat en hoe je het doet, maar vooral waarom je het doet.

De weg naar boven

Haar passie voor mode is toevalligerwijs ontstaan toen ze haar zus haar meenam naar een open dag van de Mr. Koetsierschool en dacht ‘dit is het!’. Na haar studie kwam ze terecht bij een inkoopcombinatie geleid door de winkeliers waardoor ze op 21e jarige leeftijd veertig winkeliers als leidinggevende had en veel kritiek te verduren kreeg. De les die ze daaruit heeft geleerd is dat het belangrijk is je eigen idee te volgen en daar ook voor durft te staan. “Als je ergens in gelooft, moet je dit op de bühne durven brengen en je niet laten afschrikken door mensen die het afkeuren of erg kritisch zijn.” Sandra zet La Ligna neer vanuit de kracht van het merk, waarbij ze kijkt naar de sterke punten en naar wat ze met La Ligna wil uitstralen. Ze noemt dit zelf ‘La Ligna in Beweging’. Ze leidt haar bedrijf als een sportieve uitdaging. Sportiviteit en beweging zit in haar bloed. Altijd kijkend of iets nog beter kan, dat is typisch Sandra. Als tourskiër loopt ze een kilometershoge berg op met de skies op haar rug zich onderweg afvragend waar ze aan begonnen is en waarom ze hier aan is begonnen. “Die weg naar boven is soms zo’n gevecht met jezelf en je wilt alleen maar terug, maar bovenaan ben je het allemaal weer vergeten. Als je dingen doet waar je achter staat en die je leuk vindt, dan moet je soms door een zure appel heen bijten. Maar je weet dat er iets komt waar je heel erg van kunt genieten. Dat vind ik het mooie van het combineren van het sportieve met het zakelijke element. Dat je weet dat je het ergens voor doet en je komt soms dingen op je pad tegen waar je doorheen moet. Dat is een uitdaging!”

[sws_picture_frame1 src=”http://parmsupport.com/v2/wp-content/uploads/2013/05/interview.png” title=”Interview door Marjon Parmentier van PARMsupport” alt=”Interview door Marjon Parmentier van PARMsupport” align=”sws_frame_center” lightbox=”” album=”album” video=””] [/sws_picture_frame1]

Waar het om draait in het leven

Een hele moeilijke periode voor Sandra was toen ze zo’n vijf jaar geleden haar beste vriendin aan kanker verloor. Diegene met wie ze veel had gedeeld in het leven. Hun passie voor mode, samen gestudeerd, hun stage in Indonesië, het tourskieën, ineens was ze een deel van zichzelf en haar historie kwijt en voelde ze zich leeg. “Daarin ben ik mezelf heel erg tegengekomen. Super hoor, een mooie carrière, maar waar draait het echt om in het leven? Het gaat om de mensen om je heen. Dat je genoeg van ze geniet en ze vertelt wat ze voor je betekenen. En dat je doet wat je leuk vindt.” Dat mensen doen wat ze leuk vinden is iets waarmee Sandra haar medewerkers wilt inspireren. “Ik vind het fijn als mensen zelf hun ideeën en passie kwijt kunnen. Dat gun ik iedereen.”

Vrouwelijke kracht

Voor Sandra staat vrouwelijke kracht voor intuïtie. Ze gebruikt dit op zakelijk gebied, bijvoorbeeld als ze keuzes moet maken. “Ik voel intuïtief aan waar het bedrijf naar toe gaat, maar ik zal het wel moeten onderbouwen. Ook om het duidelijk te maken aan mijn klanten en medewerkers.” Sandra is een sterke vrouw die haar kwetsbare kant durft te laten zien.Inmiddels kan ze makkelijker anderen om hulp vragen. “Er komen altijd dingen op je pad waar je niet meteen een pasklaar antwoord op hebt. Het zijn ‘KGtjes’, het Komt-Goed-jes. Niet omdat het vanzelf goed komt, maar er komt wel een ander inzicht of iemand die er anders naar kijkt. Geniet, dans, lach en relax in het leven! Met relax bedoel ik dat voor alles wel een oplossing is. En hou van jezelf. Je bent het waard om gezien te worden. Dat is mijn passie voor mode, de tool om te laten zien wie je bent. Zo komt alles voor mij weer bij elkaar.”

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen