PARMsupport

Deze website is Groen!

Geplaatst op: 6 december, 2010
Aantal keer bekeken:

Ik ben zo blij dat het gelukt is!

Toen ik het tweede kwartaal dit jaar bij Yourhosting klant wilde worden, heb ik eerst via www.cleanbits.net gechecked of zijn groen waren. Helaas was dit niet het geval! Ik heb ze toen geschreven dat ik graag klant wilde worden omdat zij als hostingprovider goed aangeschreven staan en ik al eens de ‘achterkant’ van het systeem had kunnen bekijken en het er goed vond uitzien.

Ik heb met mezelf afgesproken met PARMsupport zoveel mogelijk duurzaam te willen ondernemen. Om nog meer bewust te zijn van mijn footprint die ik hier straks achterlaat. Nu is mijn website geen grote community met duizenden bezoekers per dag, maar toch wil ik dat deze groen is. Om die grote (community/webshops e.a.) websites in de lucht te houden, draaien er bij de hostingproviders van desbetreffende websites heel veel servers. Als deze van grijze stroom voorzien worden, kun je je voorstellen wat een grote impact dat op ons milieu heeft! Dit is zo’n directe grote energievreter, dat ik het eigenlijk niet vind kunnen als dit nog via grijze stroom zou gebeuren. Er zijn inmiddels zoveel manieren om van groene stroom gebruik te maken.

Op de website van Yourhosting stond niets over wat zij deden om ‘groen’ te zijn dan wel te worden. Dat is de reden dat ik ze heb aangeschreven met de vraag of zij nog niet geregistreerd stonden omdat ze van het bestaan van Cleanbits niet wisten, of omdat ze wellicht (nog) niet groen waren? Als antwoord kreeg ik dat ze heel veel deden aan duurzaamheid met concrete voorbeelden. Ik heb ze gezegd dat ik het zonde vond dat dit niet op hun website stond en dat er consumenten zijn die dit belangrijk vinden. Ze hebben zich toen aangemeld bij Cleanbits en registratie werd een onderdeel van een groter duurzaamheid project. Ik ben met dat vertrouwen klant bij Yourhosting geworden en heb het steeds gevolgd.

Inmiddels heel wat maanden verder is het zover, het serverpark is verhuisd, Yourhosting is groen én staat geregistreerd bij Cleanbits. Ik vind dit gewéldig nieuws! Daarbij is mijn webite dus ook meteen groen. En is er voor mij persoonlijk een missie geslaagd. Laatst had ik een interview met Antoinette Gast van TuYu waarin we het hierover hebben gehad. Zij zei dat “het belangrijk is dat je als klant het bedrijf niet meteen afstoot, maar de kans geeft de omslag te maken. Als je weggaat bij zo’n bedrijf dan neem je daarmee feitelijk de groei weg. Juist door het te stimuleren en wél te blijven, denk ik dat er veel meer bereikt wordt dan door de negatieve kant”. En dat is precies ook mijn insteek! Niet dat het nu mijn persoonlijk verdienste is dat zij groen zijn, maar ik denk zeker dat het helpt als je dit als consument stimuleert. Laten we proberen met z’n allen de wereld een beetje mooier en groener te maken…

Dank Yourhosting!

Dank Cleanbits!

© PARMsupport – Marjon Parmentier

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen