PARMsupport

Blog – Breng jij jezelf in beeld?

Geplaatst op: 19 februari, 2012
Aantal keer bekeken: 2.954

Onlangs bezocht ik een bedrijf en sprak met de ondernemer over het ondernemerschap, de organisatie en haar als persoon. Ik had iemand tegenover me met een hele duidelijk visie over wat ze wil bereiken en uitstralen met het bedrijf. Terwijl ik daar zat, merkte ik dat ik diezelfe kracht en energie niet terug zag komen in wat het bedrijf nu (online) uitstraalt. Ik miste een ‘sparkle’…

Profilering

Als voorbereiding op het gesprek, had ik de website bekeken en de ondernemer en organisatie gegoogled. De website zag er keurig verzorgd uit en bijna alles stond erop. Het kwam op mij over als een gedegen organisatie en ik had er een bepaald gevoel en beeld bij. Echter kwamen die helemaal niet overeen met het verhaal van de ondernemer die voor me zat en wat zij uitstraalde. Voorzichtig ventileerde ik dit en het bleek te kloppen. De uitstraling was nog gebaseerd op hoe de organisatie vroeger was. Het is ontzettend belangrijk dat de organisatie daadwerkelijk uitstraalt wie het is. Dus als de visie of organisatie verandert, neem die verandering mee in alle communicatie-uitingen.

Ondernemer in beeld

Toch altijd even een spannend moment als ik zoiets meegeef, maar ze was juist heel blij met mijn feedback. Ze is een heel inspirerende persoonlijkheid met een bepaalde kijk op het leven die ze meeneemt in haar werk waarmee ze haar medewerkers inspireert. Niets van dit alles kon ik terugvinden op de website terwijl daar toch een heel stuk tekst ‘over de organisatie’ en de filosofie stond. Ik heb haar geadviseerd zichzelf meer te laten zien en die inspiratie die zij overbrengt, terug te laten komen op de site. Dat geeft net die ‘sparkle’ die ik wel voel, maar nu niet zie en het zorgt voor de verbinding met je klanten. Waarom doen we wat we doen en zijn we wie we zijn. Breng jezelf als ondernemer in beeld!

Laat een reactie achter:

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen