PARMsupport

Blog – Zichtbare stress

Geplaatst op: 16 december, 2011
Aantal keer bekeken:

Ik werk aan de #zichtbaarheid van organisaties en ondernemers waarbij ik kijk naar hun profilering en of ze uitstralen wat bij ze past en hoe zichtbaar ze zijn. Ik schrijf een communicatieplan met hierin mijn advies en concrete ideeën. Vervolgens draag ik bij aan hun zichtbaarheid door het schrijven van (web)teksten, artikelen en andere communcatie-uitingen. Heerlijk om te doen! Maar toen?!

Nu ik aan mijn eigen zichtbaarheid werk en er een complete nieuwe huisstijl voor mij wordt vormgegeven, ervaar ik zelf hoe zo’n proces is. Een paar jaar geleden heb ik zelf mijn website gebouwd en een standaard template gekozen die mij paste, een logo samengesteld en ben aan de slag gegaan. Door zakelijke en persoonlijk groei past deze ‘stijl’ niet helemaal meer bij me. Dus vandaar dat ik zelf door een transformatieproces ga. Waarbij ik veel leer over mezelf. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat ik de ontwerpers heel makkelijk vrij spel zou geven; ga vooral jullie gang, ik ben benieuwd! In de praktijk bleek dat ik overal een mening over had en precies wist wat ik wel en niet wilde. Ik was minder ‘makkelijk’ dan ik dacht. Het leuke daardoor is dat we wel echt samen tot iets zijn gekomen. En die manier van samenwerken past ook erbij mij. Zo doe ik dat zelf ook bij klanten. Ik adviseer, stel iets samen, klanten geven hun feedback en passen dingen aan zodat ik er weer mee verder kan. Samen kom je tot het beste resultaat.

Ook had ik gedacht dat ik het vooral heel leuk zou vinden; bezig zijn met een nieuwe huisstijl. Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo leuk. Het maakt me onrustig en onzeker. Ben ik wel de goede weg ingeslagen, is dit wel de juiste setting, past het wel echt bij mij en bij wie ik ben? Allemaal vragen die ik met veel plezier voor mijn klanten bekijk. Voor jezelf is het tóch anders. Maargoed, de meeste koks koken niet thuis en de huisarts gaat ook naar haar collega.

Nu we bezig zijn met het ontwerpen van mijn nieuwe website, neemt de tijd die ik eraan moet besteden en de spanning toe. Het laatste stuk is daar en ben ik bijna zo ver voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en tot die tijd… zichtbare stress…

Hele fijne feestdagen voor straks en maak van 2012 een mooi jaar!

© PARMsupport – Marjon Parmentier

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen