PARMsupport

Blog – Aandacht

Geplaatst op: 20 februari, 2014
Aantal keer bekeken:

Wat zou alles er anders uitzien

als we allemaal aandacht

voor elkaar hebben.

Verbinding voelen met elkaar. 

Mensen zouden elkaar geen pijn doen, bedrijven eerlijk werken en iedereen zou het gevoel hebben dat we iets ‘samen’ moeten bereiken. Vreselijk al die nieuwsbeelden van over de hele wereld, dag in dag uit. Al die mensen die geen verbinding voelen. Niet met zichzelf en niet met de ander.Verbinding

Onder andere wat er in de Oekraïne gebeurt en dat zelfs een paar Oekraïense atleten zich hebben teruggetrokken van #Sochi2014. Uit solidariteit voor hun landgenoten. Ben je topsporter en telt maar één ding; het beste uit jezelf halen met misschien wel een medaille. Zij staakten het sporten bij de Olympics. Vreselijk. Want het heeft niets met sport te maken, maar ik begrijp het. Zij voelen verbinding. Aandacht voor hun land.

Ik zou geen topsporter kunnen zijn.

 

TopsportNaast dat ik dat sowieso fysiek echt niet zou kunnen, ook mentaal niet. Ik was tegelijkertijd zo blij voor schaatser Jorrit Bergsma met zijn winst op de 10km en verdrietig voor Sven Kramer. Het was Sven’s afstand, zijn run. En dan gaat iemand vanuit een andere discipline, die op dat moment beter presteert, er met het goud vandoor. En terwijl ik ze op het podium zag staan, zei ik tegen mijn man “Als ik Jorrit zou zijn, zou ik het zo moeilijk vinden om nu blij te kunnen zijn. Omdat ik eigenlijk vind dat het Sven zijn afstand is en hij hier had moeten staan”. Dat is dan misschien wel het nadeel van die verbinding voelen.

Maar verder levert het meer voordelen dan nadelen op. Juist bedrijven varen er wel bij als iedereen echte aandacht voor elkaar heeft en goed samenwerkt, management en medewerkers. De verbinding voelen met elkaar en de waarden van het bedrijf. Dat maakt dat ze ervoor voor zullen gaan.

Alles wat je aandacht geeft groeit.

PARM, van PARMsupport en de eerste vier letters van mijn achternaam staan voor mij tevens voor Persoonlijke Aandacht Rondom Mensen. Oprechte interesse en aandacht voor mensen met wie ik samenwerk.

Aandacht

Samenwerken in plaats van ‘werken voor’, dat geeft voor mij veel meer verbinding. 

Aandacht voor hoe het gaat met hun bedrijf en als persoon. Vanuit die verbinding kom ik zelf het beste tot mijn recht en zo ook het resultaat dat ik samen met de ander bereik.

Hoe voelt voor jou die verbinding met het bedrijf waar je werkt? Hoe krijgen jouw klanten echte aandacht?

Ik hoop echt dat we dát we dat steeds meer gaan voelen, ernaar handelen met Persoonlijke Aandacht Rondom Mensen en vanuit verbinding gaan samen leven en werken. Zo krijgt het woord SAMENLEVING ook weer betekenis!

Marjon

 

 

 

 

© PARMsupport – Marjon Parmentier

 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PARMsupport
PARMsupport
Wil je ook meer zichtbaarheid? Meld je dan aan
om de GRATIS CHECKLIST te ontvangen